Важливо :: Життя громади :: 31 березня 2018 11:34 , Краматорск Пост
3

В Краматорську вперше пройшов шкільний хакатон

Цими вихідними в креативному просторі FreeUA 30 школярів з 4-х шкіл зустрілися для того, щоб працювати над власними бізнес-ідеями

Шкільні підприємства вже понад 30 років працюють у Німеччині. Діти беруть участь в шкільних фірмах та пробують себе в різних ролях: виробництво, продажі, реклама, фінансовий відділ, закупки. Такий підхід дозволяє дітям змалку готуватись до дорослого життя. Реалізувати такі фірми допомагають шефські підприємства: надають консультації та практику.

Своїм досвідом зі школярами Краматорська, Слов’янська та Костянтинівки ділились німецькі експерти. Шкільний вчитель Мальте Халслер розказав, як працює в його школі «магазин тітоньки Емми», як діти організували його роботу. Уте Греве, викладач педагогічного університету, розказала, як вчить майбутніх вчителів викладати шкільне підприємництво та реалізовувати їх в німецьких школах.

Уте Греве також показала товари, що виробляють діти: тапці зі старих шин, книгу рецептів, годинники з пластинок, вироби зі старих шкільних мап. Основна відмінність від звичайних дорослих фірм в тому, що діти не отримують реальних грошей за свою працю, але разом вирішують, куди витрачати кошти. Вони обладнюють школу, їдуть до навчальних подорожей або витрачають їх на своє професійне навчання (курси підвищення кваліфікації).

hak1

Учасники хакатону разом з Кристиною Шостир працювали над власними ідеями. В кінці дня з’явились ідеї для шкільного підприємництва: вироблення екоблокнотів та екоручок з переробленого паперу, шкільні комікси, вироблення меблів з палетів та вирощування квітів.

Школярі також створити моделі свого бізнесу: ресурси, виробництво, канали збуту. Прибуток діти планують витрачати на власну школу: оздоблювати подвір’я та зони відпочинку.

hak2

Тепер організатори хакатону працюють над тим, щоб допомогти учасникам реалізувати їх ідеї в своїх школах. Долучитись до проекту можна на сторінці у Facebook.

Шкільний хакатон проводиться в рамках проекту «Kramatorsk Innovation Platform».Реалізується ГО «Вільна Хата» та ГО «Українська Асоціація Фрілансерів» (Free UA) у Краматорську у співпраці з Фондом Східна Європа та ChildFund Deutschland e.V. за рахунок коштів, наданих Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Проект є частиною комплексної програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процесу».

FreeUA

Інші статті на цю тему

warchildrencover

Статус дитини, постраждалої від воєнних дій, дає право на певні пільги та на отримання грошової допомоги

1

Пропозиції інших компаній були відкинуті, хоча вони пропонували свої послуги за значно менші гроші

licey-8-kramatorsk

В обласному департаменті освіти і науки розповіли про особливості нового навчального року

коментарі