Важливо :: 05 квітня 2018 17:48 , Виктория Повержук
sess28

Краматорські депутати найактивніше в Україні відвідуюсь засідання постійних комісій

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» в кінці березня підвела підсумки оцінки персональної діяльності депутатів міських рад 8 обласних центрів України

Оцінена діяльність депутатів за другий рік повноважень у містах: Одеса, Херсон, Львів, Рівно, Дніпро, Краматорськ, Суми та Черкаси. Порівняння результатів персонального оцінювання депутатів дозволило виявити певні спільні риси в виконанні місцевими депутатами своїх повноважень, - повідомляє Донецький прес-клуб.

Зокрема, депутати міських рад 8 обласних центрів достатньо дисципліновано відвідують пленарні засідання сесій. Так, лише в Рівненській та Сумській міських радах є депутати, які пропустили 80% засідань. А найкраще відвідували пленарні засідання (більше 90% засідань) депутати Дніпровської та Сумської міських рад – 85% і 71% депутатського корпусу відповідно.

01

Для перегляду у повному розмірі перейти за посиланням

Засідання постійних депутатських комісій менш популярні серед депутатів. Так, у Дніпровській (3 депутати), Сумській (2), Черкаській (2) та Рівненській (1) є депутати, які пропустили 90% і більше засідань постійних комісій, до складу яких вони входять. Найкраще засідання депутатських комісій відвідували представники Краматорської та Одеської міських рад – 54% і 45% депутатів відповідно відвідали 90% і більше засідань комісій.

02

Для перегляду у повному розмірі перейти за посиланням

Результати Атестації депутатів міських рад свідчать, що депутати не занадто охочі до виступів під час сесійних засідань. Так, в 6 міських радах депутати в більшості взагалі не виступають під час пленарних засідань. Або мають по одному виступу протягом року – Дніпровська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська та Черкаські міські ради. Найменш активно виступають депутати Рівненської та Сумської міських рад, а найбільш активними є депутати Львівської міської ради.

03

Для перегляду у повному розмірі перейти за посиланням

Серед міських рад 8 обласних центрів проблема неперсонального голосування має місце лише в Одеській та Херсонської міських радах. Лише в Одеській міській раді «явище кнопкодавства» є системним, де на кожній сесій депутати голосують за себе та своїх відсутніх колег одночасно.

Лише Одеська та Дніпровська міські ради оприлюднили на своїх офіційних сайтах декларації депутатів, забезпечивши швидкий доступ громадянам до такої інформації.

05

 Для перегляду у повному розмірі перейти за посиланням

Насамкінець, стало відомо, що більшість депутатів міських рад 8 обласних центрів не звітують про свою діяльність на відкритих зустрічах із виборцями. Виключенням є Херсонська міська рада, 96% депутатів якої прозвітували про свою депутатську діяльність на відкритих зустрічах із виборцями. Доля депутатів Черкаської міської ради, які прозвітували про свою діяльність на відкритій зустрічі із виборцями, складає 50%, інших шести міських рад – менше 50%.

07

 Для перегляду у повному розмірі перейти за посиланням

В ході моніторингу також була створена мапа приймалень з актуальними відомостями про час та місце прийому депутатів міських рад, охоплених кампанією.

Громадська кампанія «Атестація депутатів місцевих рад» спрямована на сприяння вирішенню проблеми низького рівня відкритості, прозорості та підзвітності виборцям депутатів 14 місцевих рад з 8 областей України. Проект «Атестація депутатів місцевих рад» реалізовується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» разом з партнерськими організаціями за підтримки Національного фонду демократії (NED, США). У 2016 році апробація методології відбулася в міських радах Одеської області за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Інші статті на цю тему

avtofiksator-porushen-pdr

Один з них розташований на виїзді зі Слов'янська в бік Краматорська

deputati-kramatorskoi-miskradi

Такі пропозиції внесуть на наступній сесії

ioffe-ena

Один из них уже имеет депутатский опыт

коментарі