Важливо :: Життя громади :: 05 червня 2019 12:22 , Инна Пасечник
oo3uz6r-min

Хайпонемо! В Краматорську відбудеться освітній фестиваль

8 червня у ДГМА зустрінуться топові експерти регіону, аби розкрити найбільш болючі та найгостріші питання

Вже цієї суботи, 8 червня, з 10 до 16 години, у Краматорську відбудеться фестиваль освітніх інновацій "Освітній хайп", який стане головною і найбільш незвичайною освітньою подією України за словами організаторів. Учасників чекатимуть за адресою м. Краматорськ,  б-р Машинобудівників, 39 у 2-ому навчальному корпусі ДДМА!

o.U7zW0-min

На  фестивалі розглядатимуть найгарячіші питання сучасної української освіти та навчання школярів згідно з тенденціями 2018-2019 року на локації “Світове кафе”. Зустрінуться топові експерти регіону, аби підняти складні та провокаційні теми, з якими стикаються педагоги та учні кожного року.

А на локації “Панельна дискусія” о 14.00 влаштують справжні дебати, де у форматі діалогу піднімуть такі важливі теми: Школа як бізнес-система: управління, організація команди, побудова освітнього процесу як програмного продукту.

Такі питання розглядатимуть у Краматорську:

a. Лідерство та команди: директор як талановитий наставник команди.

b. Фінанси та партнерство: розвиток школи державним фінансуванням та за допомогою зовнішньої підтримки.

c. Управління шкільними проектами.

d. Показники ефективності роботи вчителів.

В результаті обговорень напрацюють унікальні практичні кейси, рекомендації, аналітичні записки для урядових та неурядових організацій, на основі яких можуть розгортатися окремі програми, проводитися дослідження, готуватися законодавчі ініціативи.

Доступною буде також виставкова зона (ярмарок проектів / стартапів), презентація проектів команд-учасниць "Відкривай Україну" та інших молодіжних проектів й ініціатив, освітніх інституцій міста перед широким загалом гостей і місцевим бізнесом.

y-min

"Тут будуть різноманітні активності, панельні дискусії, воркшопи та інтерактиви. Одночасно на фестивалях відбудеться пітчинг проектів школярів - півфіналістів освітнього проекту “Відкривай Україну”, які вже сьогодні змінюють свої школи та населені пункти," - повідомили організатори.

Гостями фестивалю стануть сотні школярів, батьків, освітян та представників освітніх ініціатив та інституцій міста. Саме тут, на півфіналі можна дізнатися, хто боротиметься за звання переможця у вересні!

Ідейник фундації Блощинський розказав, що на півфінал національного освітнього гейміфікованого проекту "Відкривай Україну" з’їдуться тисячі юних змінотворців з усієї країни. Вони продемонструють, що для того, щоб змінювати свої міста та своє життя, достатньо просто великого бажання та команди однодумців. З бажанням можна здобути необхідні знання та навички, з однодумцями — отримати надзвичайний ресурс для змін — команду змінотворців.

Фестиваль відбудеться у 13 містах України: у Вараші, Києві, Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Ніжині, Черкасах, Миколаєві, Полтаві, Харкові, Краматорську, Маріуполі, Мелітополі.

Інші статті на цю тему

Фестиваль Примаченко - заставка основная

Фестиваль пройдет 4 сентября на пустыре возле Центральной городской библиотеки.

avdeevka-fm

Переможці отримають грошові призи та можливість виступити з гуртами “Жадан і Собаки” і “The ВЙО”

festival-ribolovli-ta-turizmu-u-kramatorsku (1)

Крім риболовлі, обіцяють смачну юшку, командні лазерні бої, живу музику та море розваг

коментарі