Важливо :: 08 липня 2019 18:25 , Анатолій Змійов
dbr

У Краматорську керівництво ДБР звітувало про роботу

Сьогодні в приміщені Територіального управління Державного бюро розслідувань відбувся звіт про роботу Управління  за перше півріччя 2019 року

В присутності ЗМІ, про роботу ТУ ДБР відзвітував Артем Матвєєв – Директор Територіального управління ДБР, розташованого в м. Краматорськ.

На теперішній час в штаті Територіального управління працюють 32 слідчих, із яких в 28 слідчих вже завершився 6-ти місячний випробувальний строк, для усіх позитивно.

Ще 4 слідчих були призначенні на посади весною 2019 року, та в них випробувальні строки тривають.

В першому півріччі слідчими здійснювалося досудове розслідування у 1970 кримінальних провадженнях, при цьому з них 842 були розпочаті  безпосередньо слідчими ДБР за результатами розгляду ухвал слідчих суддів, заяв громадян, матеріалів правоохоронних та контролюючих органів.

Середнє навантаження на одного слідчого по Територіальному управлінню складає 61 кримінальне провадження, однак по Третьому слідчому відділу, який розслідує військові злочини, навантаження складає 47 кримінальних проваджень на одного слідчого.

Завершене досудове розслідування у 664 кримінальних провадженнях, з яких 337, тобто більше половини від цією кількості спрямовано до суду із обвинувальними актами, що являється одним із найкращих показників в державі.

Із спрямованих до суду обвинувальних актів слід відзначити 15 обвинувальних актів щодо корупційних правопорушень, 2 -  щодо катувань в органах поліції та недозволенні методи слідства, 1 – в бюджетній сфері.

Спрямовані до суду обвинувальні акти щодо перших керівників поліції м. Дружківка, м. Мелове Луганської області, начальника відділення міграційної служби м. Вугледар Донецької області, начальника податкової інспекції м. Станиця Луганська Луганської області, начальника виправної колонії із м. Торецька Донецької області.

Найбільша сума неправомірної вигоди по спрямованому до суду обвинувальним актам у кримінальних провадженнях складає 200 тис. грн.(начальник поліції м. Дружківка Донецької області).

На теперішній час в провадженні ТУ перебуває 5 кримінальних проваджень із оголошеними підозрами особам в отриманні  неправомірної вигоди.

По незакінченим кримінальним провадженням із оголошеними підозрами найбільша сума неправомірної вигоди встановлена в розмірі більше 600 тис. грн..

На теперішній час в провадженні ТУ ДБР у м. Краматорську перебуває 3 кримінальних провадження із оголошеними підозрами представникам правоохоронних органів, що перевищили владу та спричинили тілесні ушкодження громадянам.

Значне навантаження на слідчих складають військові злочини, які в провадженнях слідчих від всієї кількості складають 65%.

На теперішній час в ДБР розслідувань продовжується конкурс на посади слідчих.

Після доповіді Артем Матвєєв відповів на запитання журналістів.

Місце для постійного розташування ТУ ДБР в м. Краматорську ще не визначено.

Для оперативності у  роботі, зараз у Маріуполі розміщено і працюють 3 слідчих ТУ ДБР, котрі входять до складу ДБР в М. Краматорську.

З приводу побиття мешканця нашого міста Володимира Шевченко робітниками краматорської поліції (минуло більше місяця після заяви про побиття) підозру нікому ще не оголошено, іде слідство, допитані свідки, проводяться експертизи.

В травні місяці Верховна Рада України усунула недолік в змісті Закону про ДБР, і зараз в ДБР будуть сформовані оперативні органи, що має значно покращити роботу ДБР.

Інші статті на цю тему

habar-policiya

За 6 тис. грн на місяць вони обіцяли закрити очі на продаж алкоголю та сигарет без ліцензії

oleksandr-grubich-korupcmya

Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від двох до п'яти років і штраф

voenkom-habar

Ціна питання - 2-3 тисячі доларів

коментарі