Важливо :: Життя громади :: 26 грудня 2019 16:34 , Олексій Ладика
uceniya-obstrel

Відео: у Краматорську служби відпрацювали свої дії у разі можливого артилерійського обстрілу житлового району

У ДСНС зазначають, що навчання минулися вдало

У Краматорську відбулися масштабні навчання, під час яких формування цивільного захисту відпрацювали свої дії під час можливого артилерійського обстрілу житлового району міста.

Навчання відбулися 24 грудня на базі Міжрегіонального вищого професійного будівельного училища (колишнє ПТУ №28), повідомляє Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області.

За задумом навчань, внаслідок обстрілу в будівлі училища з другого по четвертий поверхи були вибиті вікна, зруйновані зовнішні стіни, а на третьому поверсі виникла пожежа. Внаслідок пожежі одна людина загинула та сім постраждали, а ще одна опинилася під завалами. 

Ситуація ускладнилася тим, що в училищі тривало навчання, а на вулиці погіршилися погодні умови.

На місце події виїхали усі необхідні служби, була створена і провела засідання районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Аварійні служби відключили училище від електроенергії та газопостачання. Поліція перекрила рух транспорту дорогою біля будівлі та оточила місце події (ми попереджали про це).

Поблизу училища, на безпечній відстані, розгорнули пункт обігріву, збірний пункт евакуації і штабу з ліквідації НС. Туди спрямовували людей для реєстрації та надання психологічної підтримки.

Рятувальники винесли постраждалих, евакуювали людей з будівлі та почали гасити пожежу. На місце події прибув піротехнічний розрахунок, який вилучив та знищив вибухівку у спеціально відведеному для цього місці. 

У ДСНС зазначають, що навчання минулися вдало, їхні учасники "продемонстрували високий рівень мобільності та злагодженості дій. Служби відпрацювали весь порядок дій  – від отримання повідомлення про надзвичайну ситуацію до її повної ліквідації.

* * *

Підписуйтесь на наш Telegram-каналщоб найважливіші новини самі вас знаходили, і ви не пропустили нічого важливого та цікавого

Ви також можете стежити за оновленнями сайту на нашій сторінці у Facebook,  Twitter. Підписуйтесь на наш Instagram

Інші статті на цю тему

NYT-1

Ми зібрали світлини, яким вони показали наше місто світу

altair-02

Вчора ввечері, 2 січня, росіяни вчинили черговий злочин, обстрілявши Дружківку

Americanvolunteercover

У вівторок ввечері він був у піцерії, в яку влучила російська ракета

коментарі