Важливо :: Життя громади :: 21 січня 2020 14:02 , Дмитро Лук'яненко
js-stepan

"Юний самовидець": школярів запрошують прийняти участь у конкурсі пам'яті Степана Чубенка

Конкурс “Юний Самовидець” чекає на несподівані та цікаві художні репортажі від школярів різного віку. Переможці отримають грошові премії та подарунки

Юний Самовидець - це конкурс-меморіал, присвячений пам’яті Степана Чубенка — 16-річного школяра із Краматорська, вбитого бойовиками “ДНР” у 2014 році в Донецьку за проукраїнську позицію. Головним завданням конкурсу є дати можливість висловитися у цьому жанрі журналістам-початківцям шкільних видань і проявити їхню активну громадську позицію.

 Тема конкурсу, який цього року відбувається вдруге - “Поза рамками”. Хто ми і які рамки нас обмежують? Як живуть люди, які не вписуються у суспільні рамки? Ті, кого вважають інакшими. З чим їм доводиться стикатися і як боротися? Якими ми стаємо, коли намагаємося чи вже виходимо поза рамки школи, поза очікування батьків чи друзів? На що ми здатні поза цими рамками і як нас це змінює?

 До розгляду приймаються раніше не публіковані художні репортажі українською мовою. Автори - учні від 1 до 11 класу. Автор повинен спиратися на власний досвід, прагнути об’єктивності, писати тексти самостійно. Важливим елементом є влучні описи та живі діалоги з героями обраної теми. Оповідь має бути не сухою газетною, а саме художньою.

Надсилати роботи можна до 15.02.2020 через форму.

Нагороди: І місце – 1 000 грн. ІІ місце – 700 грн. ІІІ місце – 500 грн. Переможців отримають нагороди під час оголошення результатів конкурсу художнього репортажу “Самовидець” у Києві та запрошені на Книжковий Арсенал. Десятка кращих репортажів можуть бути опубліковані організаторами - видавництвом “Темпора” - у збірці.

Журі конкурсу: Марічка Паплаускайте, репортажистка, редакторка відділу “Репортаж” онлайн-журналу The Ukrainians; Ярослава Тимощук, репортажистка, журналістка Тексти.org.uа; Сталіна Чубенко, педагог, учитель  російської мови, літератури, матір Степана Чубенка.

Всі новини конкурсу і корисні поради для юних репортерів - на офіційній сторінці “Юного Самовидця” у Facebook.

Інші статті на цю тему

stepan

Про це заявляє «міліція» терористичного угрупування

obstril-shkola (4)

Підрядник погодився виконати усі роботи майже за 16 млн грн

prezentaciya-zbirki-stepana-chubenka (1)

Презентацію проводять містами України. Наступним містом буде Київ

коментарі