Важливо :: Життя громади :: 26 березня 2020 21:53 , Олексій Ладика
termometr-bolezn-koronavirus

На Донеччині підтвердили другий випадок захворювання на коронавірус

Мешканка Бахмута стала другою людиною у Донецькій області, в якої підтвердили коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це ввечері 26 березня повідомили Інфекційна лікарня Мирнограда та Управління охорони здоров'я Бахмутської міської ради.

"Станом на 19.00 отримано позитивну відповідь дослідження ПЛР COVID-19 мешканка м. Бахмут. Стан жінки на теперішній час - середньої важкості з позитивною динамікою", – йдеться у повідомленні мирноградської лікарні.

Бахмутські чиновники зазначили, що мешканка їхнього міста була госпіталізована 19 березня. Друге лабораторне дослідження зразків матеріалів на COVID-19 дав позитивний результат.

"На теперішній час лікування в інфекційній лікарні триває, стан мешканки стабільний. Особи, які контактували з пацієнткою - визначені, знаходяться на самоізоляції та під динамічним спостереженням довірених лікарів", – повідомляє бахмутське Управління охорони здоров'я.

Пізніше голова Донецької обласної державної адміністрації також підтвердив цю інформацію. Він уточнив, що коронавірусну інфекцію виявили у 55-річної мешканки Бахмута.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що станом на 22:00 26 березня в Україні 196 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав. За добу виявлено 40 нових випадків.

Нагадаємо, 18 березня голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомив, що на Донеччині виявили першого хворого, інфікованого коронавірусом. Це 52-річний маріуполець, який повернувся з Єгипту.

У Краматорську було вісім людей, в яких підозрювали коронавірус, але жодна з цих підозр не підтвердилася.

21 березня у Донецькій області запровадили режим надзвичайної ситуації. За словами голови Донецької ОДА Павла Кириленка, це рішення ухвалили на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на загрозу поширення COVID-19.

Згодом міська влада Краматорська посилила обмеження у місті на період карантину. Що саме вони передбачають, читайте на сайті Kramatorsk Post.

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі