Важливо :: Життя громади :: 30 березня 2020 09:19 , Олексій Ладика
koronavirus-termometr-vrac

На Донеччині вже шість інфікованих коронавірусом, у Краматорську – жодного

Більшість інфікованих – у Маріуполі

У Донецькій області підтвердили чотири нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19, загалом кількість інфікованих досягла шести.

Про це повідомив очільник Донецької ОДА Павло Кириленко.

За його словами, усі нові випадки зареєстровані у Маріуполі. Коронавірус виявили у двох чоловіків 47 та 50 років і двох жінок - 72 та 95 років.

Усі четверо - люди, які контактували з першим інфікованим COVID-19, повідомив на брифінгу 30 березня представник департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА Олександ Педенко.

Кириленко закликав мешканців області:

- стежити за своїм здоров'ям і при перших симптомах гострої респіраторної хвороби телефонувати сімейному лікарю;

- дотримуватися умов карантину, з дому виходити лише у разі нагальної потреби;

- у магазинах та інших закладах і установах строго дотримуватися соціально безпечної дистанції - перебувати один від одного на відстані мінімум півтора метри. За можливості захистити обличчя маскою, а руки - гумовими рукавичками.

- регулярно мити і дезінфікувати руки;

- зберігати спокій.

Раніше повідомлялося про два підтверджених випадки коронавірусу у Донецькій області. 18 березня голова Донецької ОДА Павло Кириленко повідомив, що на Донеччині виявили першого хворого, інфікованого коронавірусом. Це 52-річний маріуполець, який повернувся з Єгипту. 26 березня стало відомо про ще один випадок інфікування COVID-19 - це 55-річна мешканка Бахмута, яка також повернулася з-за кордону.

У Краматорську було дев'ять людей, в яких підозрювали коронавірус, але жодна з цих підозр не підтвердилася. За вихідні нових підозр на COVID-19 не додалось, повідомляє Краматорське самоврядування.

Станом на ранок 30 березня в Україні зафіксовано 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. Найбільше інфікованих у Києві (102), Чернівецькій області (75) та на Тернопільщині (60).

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі