Важливо :: Життя громади :: 06 квітня 2020 11:17 , Олексій Ладика
koronavirus

На Донеччині - перший летальний випадок від коронавірусу

Цей випадок стався у Дружківці

У Донецькій області перша людина померла від коронавірусу.

Про це повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

За його словами, померлий - 84-річний мешканнець Дружківки, в якого наявність COVID-19 була підтверджена лабораторно.Зараз влада виявляє коло його контактних осіб.

Чоловік помер від запалення легень, викликаного коронавірусом COVID-19, уточнив на брифінгу 6 квітня посадовець департаменту охорони здоров'я Донецької ОДА Олександр Педенко.

За його словами, триває епідрозслідування, з'ясовуються усі контакти померлого чоловіка. За результатами розслідування буде встановлено, як чоловік заразився коронавірусом. Усіх людей, з ким контактував померлий, перевірять на COVID-19.

Педенко також зазначив, що чоловіка вже поховали із дотриманням усіх норм, які передбачені у випадку виявлення коронавірусу.

Нагадаємо, 3 квітня у Дружківці помер літній чоловік, в якого експрес-тест показав підозру на коронавірус COVID-19. 1 квітня бригада “швидкої” госпіталізувала чоловіка до Центральної міської клінічної лікарні з ознаками дихальної недостатності. Пацієнт не контактував з людьми, в яких підозрюють коронавірус або які повернулися з країн, де фіксуються випадки COVID-19. У зв’язку з тяжкістю захворювання лікарі сьогодні провели обстеження аналізів чоловіка на COVID-19 за допомогою експрес-тесту і результат виявився позитивним. Виставлений діагноз: підозра на COVID-19.

До цього випадку у Донецькій області було вісім лабораторно підтверджених випадків коронавірусу COVID-19. Шість з них – у Маріуполі, один – у Базмуті, ще один – у Білозерську.

Що стосується Краматорська, то поки що жодного підтвердженого випадку COVID-19 немає. Загалом у 11 людей підозрювали хворобу, у всіх лабораторні дослідження її не підтвердили.

Станом на ранок 6 квітня, в Україні 1319 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 38 летальних, 28 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 68 нових випадків.

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі