Важливо :: Життя громади :: 24 січня 2023 14:14 , Краматорск Пост
voenkom-druzhkovka

1300 доларів за довідку про непридатність: справу воєнкома Дружківки передали до суду

Йому загрожує до 10 років в'язниці

Воєнкома Дружківки будуть судити за хабар у 1300 доларів, який, як запевняє слідство, він отримав за видачу довідки про непридатність військовозобов’язаному. 

Обвинувальний акт стосовно чиновника (повна назва його посади - начальник другого відділу Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки), скерували до суду, повідомляє Донецька обласна прокуратура.

За даними слідства, у липні 2022 року до воєнкома звернувся поліцейський з пропозицією “посприяти” у видачі довідки про зняття з військового обліку чоловіка як нібито непридатного за станом здоров’я, аби його не мобілізували. 

Перед цим до поліцейського приходив мешканець Краматорська, щоб оформити дозвіл на травматичну зброю. Під час розмови правоохоронець дізнався, що чоловік є учасником бойових дій, але наразі в армії не служить, тому натякнув, що за 2000 доларів може допомогти уникнути мобілізації.

Після того поліцейський звернувся до начальника воєнкомату, аби той "посприяв" у видачі необхідної довідки. Військовий, в свою чергу, оцінив свої “послуги” у 1300 доларів США. 

Поліцейського затримали у Дніпрі під час передачі краматорцю довідки про непридатність до військової служби, того ж дня у Дружківці затримали начальника воєнкомату.

testtesttest

Під час обшуків вдома у військового вилучили зброю, бойові припаси і вибухові речовини, які він зберігав без передбаченого законом дозволу. 

Тепер його справу слухатимуть у суді (обвинувальний акт стосовно працівника поліції також вже скеровано до суду). Воєнкома звинувачують в хабарництві, складанні та видачі завідомо неправдивого офіційного документа і придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу. 

Максимальне покарання, яке йому загрожує, – до 10 років позбавлення волі.

 * * *

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоби важливі статті самі вас знаходили і ви нічого не пропустили. Також на нас можна підписатись у Viber

Ви можете слідкувати за оновленнями нашого сайту на сторінці у Facebook та у Instagram

Англомовні повідомлення ми публікуємо в своєму Twitter, а щоб дивитись найцікавіше у відеоформаті, підпишіться на наш ТікТок

Інші статті на цю тему

tramvai

В Україні небагато міст, де залишається цей вид транспорту

snow

За таку "роботу" їй загрожує кілька років ув’язнення

budivelnik

Що будуть ремонтувати - з умов тендеру незрозуміло

коментарі