Важливо :: Життя громади :: 28 листопада 2019 07:50 , Олексій Ладика
vistavka-odyagu-u-muzeyi

Як одягалися українці сто років тому: відвідайте віртуальну виставку у музеї, не встаючи з-за столу

У Донецькому обласному краєзнавчому музеї, розташованому у Краматорську, триває інноваційна виставка "Одяг, люди та мистецтво".

Тут можна побачити, як одягалися гуцули на Косівщині у теперішній Івано-Франківській області у першій половині 20-го століття.

У пересувній виставці від Косівського музею народного мистецтва і побуту Гуцульщини представлені точні репродукції традиційного гуцульського одягу і старі фотографії з родинних альбомів. 

Відвідувачі виставки можуть не лише дивитися, але і торкатися експонатів – для цього у залі музею є так звані "тактильні планшети". Це шматки тканин з традиційною гуцульською вишивкою та металевим оздобленням, які можна брати у руки, мацати і відчувати на дотик, як подібне виготовлялося сто років тому.

Невелику екскурсію можна здійснити просто зараз. Ось п'ять світлин з виставки, які ми зробили на її відкритті. Клікайте на ці світлини і вам видасть невеликий опис того, що ви бачите.

Звичайно ж, виставку краще відвідати самому, адже там набагато більше експонатів. Виставка "Одяг, люди та мистецтво" працюватиме до 3 грудня. Донецький обласний краєзнавчий музей розташований у Краматорську, на вул. Академічна, 84.

Інші статті на цю тему

foto-vyacheslava-gutiri

Це репетиція перед великою виставкою у Києві

Rid

Вона важлива тим, що розвіює історичні міфи та регіональні стереотипи

vystavka

Вона була присвячена 55-літньому ювілею відомого місцевого діяча

коментарі