Важливо :: Життя громади :: 05 грудня 2019 14:57 , Олена Круглова
p1

Талановиті люди "Поруч" із нами

Дещо про мистецький інтенсив Арт-дотик та про глибину душі

Нещодавно в Краматорську, в центрі підтримки ветернів АТО та їх сімей "Поруч", відбувся благодійний мистецький інтенсив "Арт-дотик", на якому зібралися митці з України для того, щоб створити неймовірно теплу та душевну атмосферу.

veraОрганізаторка мистецького Арт-інтенсиву Віра Шелєст:

Хтось торкається цього кожного дня, тому що мистецтво це його життя, хтось просто сприймає мистецтво, хтось нічого такого творити не може, але в нього є організаторські здібності і він допомагає нам. Ми хотіли зробити щось цікаве, що допоможе людині розслабитись, почути самого себе. Три дні арт майстерня працювала невпинно. Ми розпочинали об 11й і о 20 й вечора ніхто не хотів розходитись.

В перший день була художня майстерня Олени Клочко "Піймай свою лінію" - це моя особиста практика по експресіонізму, ми запрошували всіх бажаючих. Приходили і хлопці, ветерани АТО, і переселенці і просто мешканці міста з дітьми.

p4 p6 IMG_9211 IMG_9206

Особливо прекрасним був майстер клас для людей з вадами слуху. Люди робили неймовірні картини, незважаючи на те, що більшість з них тримала пензлик в руках вперше в житті.

Цього ж дня ввечері відбулися поетичні читання. В гостях був Володимир Півень, Марія Козиренко та Роман Балабойко.

Марія Козиренко з дитинства пише свої вірші, вона часто буває в Краматорську на всіляких майстер класах те фестивалях, і каже, що полюбила його, як рідне місто. Марія привезла до Краматорська свою книжку віршів і українських ієрогліфів "Відкривати тут".

p3

"Ми торкаємось тут мистецтва із благою метою. Тобто, художники створюють роботи, портрети, пейзажі, натюрмотри. Потім ці роботи будуть продані і виручені кошти будуть спрямовані на те, щоб відремонтувати залу в Поручі."

p5 IMG_9198 IMG_9197 IMG_9194

IMG_9222IMG_9193

Артур Новіков - художник з Краматорська.

p2

- До війни займався поліграфієй, а картини писав дуже рідко. Потім, все що почало відбуватися в країні, воно якось на мене вплинуло, мистецтво дуже заспокоює, і я почав писати частіше. Тепер це мій основний вид діяльності, я пишу картини на замовлення, викладаю в художній школі, роблю свої виставки. Тут я за покликом серця, тому що вважаю це дуже цікаво та корисно.

Відвідувач Арт-інтенсиву Максим Ходушко:

- Главное - есть эти искорки культурной жизни в Краматорска. Пять лет назад в Краматорске начали происходить вещи, которых раньше не было. Появились места, где без формальных привязок к клубам и ассоциациям можно почитать стихи - хоть свои, хоть чужие, послушать других. Для художников тоже важно подобное творческое общение, своего рода тусовка или "тололока". Самое приятное, что к таким событиям привлекают людей, благодаря которым мы живем в мирном украинском Краматорске. Эти дни несколько десятков человек вдохновляли других и вдохновлялись сами. И это прекрасно.

Відвідувачка Наталія Корецька:

Я вперше була і в цьому приміщенні, і на цьому заході.

І що одразу вразило - тепла, майже сімейна атмосфера, гармонія та душевний спокій всі три дні. Доброзичливе ставлення кожного з учасників та дух творчості, який незримо знаходився в кожному куточку приміщення. І це мене надихнуло взяти до рук пензлика,я не робила цього років п'ятнадцять.

IMG_9218

Ще мене вразила кількість таланту у кожного з присутніх - вважаєш, що знаєш людину, спілкуєшся досить часто, а виявляється, що ти й гадки не мав про глибину його душі. Ми всі такі різні, і водночас такі схожі: тендітні душею, ніжні. В повсякденному житті ховаємо ці риси особистості і відкритися можемо тільки з близькими, з однодумцями на таких артпростірах.

Подібні заходи, надають віру і в себе, і в людей, і в майбутнє, і в те, що всі останні роки,з перемогами та поразками були прожиті недаремно. Було б добре, якщо б подібні зустрічі були регулярними. Щоб різні люди приходили, відкривали свої душі та могли зазирнути в інші.

Інші статті на цю тему

Zherdevacover-

Краматорська співачка та викладачка вокалу розповіла про себе та своїх учнів

zaluzhnyi

Дівчинка з Краматорська написала портрет головнокомандувача української армії і відправила йому подарунок поштою. Вона була в шоці, коли побачила фото Залужного з її малюнком

rizblianka

Її центральним елементом стала колекція різьблянок Дмитра Денисенка, який нині живе у Краматорську

коментарі