Важливо :: Життя громади :: 05 березня 2020 13:47 , Дмитро Лук'яненко
wc1

На вулицях Краматорська планують встановити сучасні модульні туалети

По одній вбиральні встановлять у центрі та в Старому місті

Про це повідомляє "Краматорське самоврядування".

Депутати міської ради ухвалили рішення про виділення коштів на придбання та встановлення на території Краматорська двох сучасних модульних вбиралень (туалетів). Втілювати рішення міської ради в життя було доручено комунальному підприємству КАТП 052810.

За словами директора КАТП 052810 Віктора Мисника, за результатами конкурсу було обрано вітчизняного виробника. Модель туалетів для Краматорська було скоректовано під вимоги нашого міста.

Майбутні вбиральні будуть встановлені у визначених місцях – в районі скверу Профспілок біля площі Миру та скверу Слави у Старому місті.

Вбиральня буде виготовлена з нержавіючої сталі у атнивандальному виконанні, планується, що в ній буде три кабінки. Одна з кабінок пристосована для людей з інвалідністю. Також до цієї кабінки зможе заїхати мама з візочком – там є спеціальний столик для того, щоби сповивати немовлят.

У вбиральнях постійно буде гаряча та холодна вода – конструкція планується оснастити бойлерами. Приміщення туалету також обладнають системою обігріву в холодний час року. Біля об’єктів облаштують велопарковки.

Вбиральні працюватимуть цілодобово, обмеження в часі використання однією людиною складе 15 хвилин. Потім, протягом декількох хвилин буде лунати звукове попередження, після чого світло погасне, а двері відкриються. Таймер встановлено, щоб не було черг.

Чотири рази на добу вбиральні будуть дезінфікуватися і виконуватися прибирання. Щоб уникнути вандалізму, їх підключать до системи охорони, навколо будуть встановлені камери спостереження.

Користування туалетом буде платним. На цей час вартість послуги поки ще не визначено. Для порівняння - у Івано-Франківську та інших містах України користування подібними вбиральнями коштує приблизно п’ять гривень.

Інші статті на цю тему

vuvoz-musora

Исполком согласовал КАТП новые тарифы на вывоз твердых бытовых отходов

KATPcover

Є відповідь від КАТП

KATPcover
коментарі