Важливо :: Життя громади :: 23 квітня 2020 12:19 , Олексій Ладика
maska-koronavirus

Ситуація з коронавірусом: на Донеччині вже 21 інфікований, у Краматорську жодна підозра не підтвердилася

У сусідньому Слов'янську вже дві людини з COVID-19

У Краматорську немає інфікованих коронавірусом COVID-19. Результати ПЛР-тестів щодо чотирьох осіб, в яких підозрювали коронавірусну інфекцію, показали негативний результат.

Дослідження проводилися лабораторією Донецького обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом у Слов'янську, повідомляє Краматорське самоврядування.

Загалом по Донецькій області кількість інфікованих зросла до 21: ПЛР-тести показали два позитивних результати у Слов'янську та Маріуполі.

У 67-річного мешканця Маріуполя наявність вірусу підтвердили після того, як напередодні діагностували пневмонію. У Слов’янську на COVID-19 захворіла 60-річна жінка, яка повернулася з-за кордону, у неї також попередньо діагностували пневмонію.

За словами очільника Донецької ОДА Павла Кириленка, жінка перебувала на самоізоляції. Слов'янська міська рада повідомляє, що її госпіталізували до інфекційного відділення у Костянтинівці.

"Прикро, що вона не повідомила сімейного лікаря про власний приїзд з-за кордону. Її контакти прослідкувати дуже важко, і в результаті ми маємо реальний ризик масового спалаху хвороби", – йдеться у повідомленні Слов'янської міськради.

Таким чином, зараз на Донеччині 21 лабораторно підтверджений випадок COVID-19 з моменту запровадження карантину. Із них один завершився летально, 10 пацієнтів одужали, 10 продовжують лікування.

По містах захворюваність виглядає наступним чином: 13 випадків у Маріуполі, по 2 - у Дружківці та Слов’янську, по одному - в Бахмуті, Білозерську, Мирнограді та Костянтинівці.

Загалом в Україні, станом на ранок 23 квітня, 7170 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 187 летальних, 504 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 578 нових випадків.

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі