Важливо :: Життя громади :: 07 травня 2020 15:51 , Олексій Ладика
dnr-separatisy-referendum

У Краматорську до поліції здалися три колишні бойовики "ДНР"

Вони "служили" на блокпостах

До Краматорського відділу поліції звернулися троє місцевих мешканців, які повідомили про свою участь у незаконному збройному формуванні "ДНР" у 2014 році.

Про це повідомляє поліція Краматорська.

Одна жінка розповіла, що шість років тому на масових заходах 9 травня дізналася, що бойовики шукають людей для "роботи" на блокпостах у місті. За це обіцяли платити гроші та давати їжу. Оскільки постійної роботи у жінки не було, вона пристала на цю пропозицію і майже місяць готувала їжу та роздавала її бойовикам на блокпосту біля виконкому. Але потім краматорчанка вирішила, що не хоче мати нічого спільного з "ДНР" і "звільнилася".

Ще двоє чоловіків, які здалися поліції, також "працювали" на блокпостах у Краматорську – здійснювали на них контрольно-пропускний режим. Але на "службі" довго не затрималися.

Відносно трьох колишніх найманців поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України – "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Якщо слідство з'ясує, що під час перебування у лавах бойовиків ці люди не скоїли тяжких злочинів, їх звільнять від кримінальної відповідальності

Поліція нагадує, що згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала у складі збройних формувань, добровільно вийшла з них та повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності.

Інші статті на цю тему

Lymantraitor
babay8

Алєксандр Можаєв брав участь у російсько-українській війні з 2014 року

dnr-kramatorsk

Обидва залишаться на волі попри судимості

коментарі