Важливо :: Життя громади :: 07 травня 2020 12:48 , Дмитро Лук'яненко
snimok-ekrana-2020-05-07-v-124420

У мешканця Краматорська вкрали коштовний годинник: шахрай провернув махінацію через пошту

5-го травня до Краматорського відділу поліції звернувся 32-річний місцевий мешканець з повідомленням про шахрайські дії з боку невідомого

Як повідомляє краматорський відділ поліції, слідством було встановило, що краматорчанин в інтернеті розмістив оголошення про продаж свого фірмового годинника за 18 тисяч гривень.

Йому зателефонував невідомий та домовився про отримання товару через поштове відправлення з післяплатою. Чоловік відправив годинник, але покупець вирішив змінити умови доставки, бажаючи скористатися послугами кур’єра. Через деякий час краматорчанину зателефонував нібито працівник пошти та з метою зміни умов доставки попросив назвати цифри, які прийдуть в смс-повідомленні. Чоловік так і зробив, лише згодом побачивши, що покупець відмовився від отримання посилки. Коли обманутий звернувся до поштового відділення, аби забрати свій годинник назад, йому повідомили, що посилку вже отримали. Як виявилось, невідомий за номером телефону потерпілого пройшов ідентифікацію в поштовому відділенні.

Поліцією вже розпочато досудове розслідування за ч.1. ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство».

Правоохоронці закликають громадян ні в якому разі при будь-яких обставинах не називати іншим особам будь-які коди з смс-повідомлень незрозумілого походження.

Інші статті на цю тему

pensionerka

Жінка повірила аферисту, що її донька потрапила в ДТП та віддала гроші на її "лікування"

moshennichestvo-plr-kramatorsk

За чотири місяці зловмисниця заробила 150 тис. грн

1000-grn

Краматорець вирішив укласти угоду з прокурором

коментарі