Важливо :: Життя громади :: 29 травня 2020 18:52 , Краматорск Пост
proshhanie-s-polkovnikom-mezakovym

У центрі Краматорська урочисто попрощалися з українським полковником

Він помер у зоні проведення ООС

29-го травня у Краматорську біля ПК і Т НКМЗ попрощалися з полковником Юрієм Межаковим, якого посмертно нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня. На церемонії прощання були присутні військовослужбовці та військовий комісар Краматорського выйськомату Володимир Притков.

Командир 1-ї окремої танкової Сіверської бригади ЗСУ полковник Юрій Межаков помер 28-го травня у районі проведення Операції об'єднаних сил. Комбрига не стало у віці 38 років.

Юрія Межакова не стало у віці 38 років. Фото - Краматорський МВК

Юрій Межаков народився в місті Шпола Черкаської області. У 2004 році він закінчив Харківський інститут танкових військ. Служив у 72-й окремій механізованій бригаді, а у січні 2019 року став командиром 1-ї танкової бригади.

У комбрига залишилися дружина Олена, а також донька Валерія та син Максим, які живуть у місті Біла Церква у звичайному гуртожитку.

"Світла людина, чудовий офіцер, талановитий командир. За роки війни він багато що пережив. Все пропускав через себе. Нерви, переживання... Загибель побратимів безслідно не проходить", – каже один із друзів Юрія.

"Він не з тих, хто красується, піариться тощо. Він – воїн. Скільки просили з ним сфотографуватися, він погоджувався, не хотів образити, але щоб знімали його для "портретів" – то не любив", – розповідає товариш по службі полковника.

"Хіба 38 років – це вік? Ще жити і жити! Але вже сьомий рік війни, а під час війни кожен можна рахувати за 10. Він віддав своє життя за те, у що вірив, чим жив, – за мир і свободу України, за гідність і свободу українського народу...", – кажуть військові.

"Вічна пам'ять Герою. Рідним співчуття", "Царство небесне! Вічна пам'ять геройському сину України", "Ех, Юро, Юро. Вічна пам'ять!", "Вічна пам'ять Герою", "Розпач, Сум", "Слава Герою!" – пишуть на сторінці бригади в Facebook українці.

Інші статті на цю тему

melnykcover

Він міг отримати до десяти років позбавлення волі

ritualservicecover

Відповідний позов подала до суду мешканка міста, яка вважає, що це рішення порушує її право обирати надавача послуг з поховання

zwyntar-mogyly

Містяни скаржаться, що поховати померлого можна лише з комунальною службою, а перед цим обов'язково везти небіжчика до міського моргу - у підсумку все це дуже дорого

коментарі