Важливо :: Життя громади :: 06 липня 2020 15:24 , Олексій Ладика
stroitelstvo-mnogoetazki

У вересні у Краматорську добудують льодову арену і почнуть зводити багатоповерхівку

Житло не можна буде приватизувати

У вересні у Краматорську завершать будівництво льодової арени та почнуть зводити багатоповерхівку для переселенців – на пустирі біля Центральної міської публічної бібліотеки.

Про це вчора під час прес-конференції розповів голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

"Ми планували [побудувати багатоповерхівку] раніше, але був повний перегляд проєкту, який був до цього, який мені просто надали: "Давайте будувати!". Благо, є люди, які вміють слухати, мені підказали, на це було витрачено близько двох місяців, але повністю переформатовано проєкт. Я очікую, звісно, коригування цифри цього проєкту у бік зменшення тотального і початку його будівництва", – сказав він.

Кириленко зазначив, що цей будинок буде службовим житлом для людей з окупованих територій, які вирішили жити і працювати на вільній території області – і не лише правоохоронців чи працівників ОДА. Службове житло не передбачає процедури його приватизації.

"Людина заходить, бере свої валізи, речі, залежності від складу сім'ї користується житлом, поки вона працює на території області. Це службове житло для переміщених осіб, які працюють в області", – сказав голова Донецька ОДА.

Павло Кириленко зазначив, що кошти на будівництво багатоповерхівки будуть з обласного бюджету.

Нагадаємо, 12 травня частину пустиря біля Центральної міської бібліотеки Краматорська і гіпермаркету "Епіцентр" огородили парканом. На цьому місці буде будуватися 12-поверховий житловий будинок для службовців-переселенців на 121 квартиру. В цьому будинку планується розмістити 11 однокімнатних, 11 трикімнатних та 99 двокімнатних квартир.

У лютому очільник Департаменту екології та природних ресурсів Донецької ОДА Сергій Натрус показав, як виглядатиме будинок. Але, судячи з останніх заяв Кириленка, багатоповерхівка буде виглядати простіше і зовсім по-іншому.

Інші статті на цю тему

otkrytie-ofisa-zhilstroy

По каким программам можно взять жилье в ипотеку и что еще строят или планируют построить в Краматорске

sportkompleks

Спорткомплекс планируют строить в районе новой ледовой арены

nuclear

Алгоритм дій опрацювали вчора в онлайн режимі

коментарі