Важливо :: Життя громади :: 17 липня 2020 09:41 , Олена Круглова
konkurs-soc

19 з 24 проектів краматорських шкіл пройшли перший відбірковий тур Конкурсу соціальних ініціатив

24 концепції з покращення шкільного середовища було подано краматорськими школами на Конкурс соціальних ініціатив, 19 проектів успішно перейшли до наступного етапу відбору - громадського голосування

На даному етапі конкурсу 19 проектів краматорських шкіл, спрямованих на покращення навчального та дозвіллєвого середовища, вже опубліковані в системі OpenSchool.ua.  Голосування розпочалося 10 липня, проходить у відкритій формі та триватиме до 20 липня 2020 року. Підтримати цікаві проекти краматорчан можна на самому сайті Конкурсу.

Як ми вже повідомляли у нашому попередньому матеріалі, Конкурс соціальних ініціатив розпочався у червні цього року та проходить у рамках програми «Локальні дії: глобальні зміни» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках TransitionPromotionProgram. Проекти переможців отримають 45000 грн донорської підтримки на втілення своїх ідей. 

Соціальні ініціативи місцевих шкіл

Проекти краматорських шкіл-конкурсантів стосуються вирішення актуальних проблем закладів освіти. Ми зробили короткий огляд кожного з них:

1. “Майстерня розвитку творчих здібностей”: створення у ЗОШ №1 арт-простору для проведення різноманітних розвивальних заходів.

2. “3DLabKram_3.0”:  облаштування у ЗОШ №3 3D-лабраторії  - шкільного грутка з 3D-моделювання.

3. “Динамічна перерва”: організація активного відпочинку дітей під час перерв за рахунок облаштування спортивно-ігрових зон на площі коридорів у ЗОШ №3.

4. “Клуб інтелектуальних ігор “IQ вектор”: облаштування простору на базі школи ЗОШ №3 для проведення популярних інтелектуальних ігор.

5. “Разом крок за кроком”: створення у ЗЗСО №11  інклюзивно-ресурсного простору – ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами задля підвищення їхніх адаптивних можливостей до подальшої якісної освіти і самореалізації у шкільній спільноті.

6. “Коло друзів”: створення мобільної, безпечної і комфортної актової зали у ЗОШ №12 для залучення до різнопланової дозвіллєвої діяльності учнів, батьків, педагогів та партнерів школи.

7. “Роботехніка для дітей”: створення осередку для учнів ЗОШ № 13, в якому вони будуть навчатися робототехніці для формування нових навичок програмування та інженерії.

8. Проект “SMART клас”: організація осередку для всіх учнів ЗОШ №16, які бажають навчитися створювати комфортне та розумне середовище шляхом виготовлення діючих автоматичних міні-моделей систем управління розумним класом, що включає в себе контроль над усіма параметрами приміщення, а саме: освітлення, температури, вологості повітря, рівню вуглекислого газу.

9. “Медіастудія “Creative”: облаштування на базі ЗОШ №16 середовища, де учнів будуть навчати медіаграмотності, а також створювати власні медійні продукти, дозволить  їм спробувати себе в ролях журналістів, блогерів, популярних ютуберів, режисерів та операторів.

10. “Інклюзивно-ігровий майданчик Full Life”: створення ігрового майданчика на території ЗОШ №16 зі спеціально обладнаними гойдалками, тренажером, столом-пісочницею, лавами для дітей із особливими освітніми потребами.

11. “Майстерня 3-Д чарівників”:  створення у ЗОШ №16 сучасного центру з моделювання, робототехніки, технологій 3-Д друку з метою як навчання учнів та педагогів навчального закладу з цих напрямків, так і розповсюдження напрацьованого досвіду серед педагогічних працівників та учнів інших шкіл міста та навчальних закладів Донецької області.

12. “Клас #bezStin”: створення простору на пришкільній території ЗОШ№32 для проведення занять на відкритому повітрі.

13. “Ресурсна кімната “Англійська для STEM”: створення простору у ЗОШ №32 для залучення дітей з інклюзивною формою навчання для подальшого розвитку, спілкування, успішного перебування в соціумі та подоланні існуючих бар’єрів, які обмежують рівний доступ до послуг кожного учня.

14. “Вільний вхід”: передбачає ремонт та реконструкцію центрального входу будівлі школи, який на даний час знаходиться в аварійному стані.

15. “Шкільне подвір’я – територія радості”: поліпшення екологічної обстановки в мікрорайоні через благоустрій та озеленення пришкільної території.

16. “Батьківський клуб”: облаштування психологічного та командообразуючого простору для рефлексії, покращення комунікації та взаємодії між батьками, працівниками ліцею та дітьми.

17. “Трансформер творчості”: перетворення актового залу у сучасний конференц-зал для проведення культурно-масових заходів.

18. “Шкільний еко-сад”: створення саду біля школи з зонами для проведення навчання на відкритому повітрі та для відпочинку дітей під час перерв.

19. “Інклюзивно-ресурсна кімната”: організація простору ресурсної кімнати та її комплектація якісним обладнанням, що сприятиме ефективним заняттям та забезпечуватиме позитивну психологічну атмосферу для дітей з особливими освітніми потребами.

Наразі наведені краматорські шкільні проекти змагаються з проектами інших п'ятьох міст України, а саме, Червонограду, Вінниці, Херсону та Нікополю. 

Наступним після голосування та завершаючим етапом стане оцінка відібраних проектів конкурсною комісією, після завершення якого будуть оголошені переможці конкурсу.

Інші статті на цю тему

коментарі