Важливо :: Життя громади :: 28 липня 2020 11:09 , Олексій Ладика
miting-v-podderzku-voennyx

"Ні роззброєнню армії!": у Краматорську люди вийшли на акцію підтримки українських військових

На Сході діє "перемир'я", яке бойовики вже тричі порушили

27 липня біля пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі Краматорська відбулася акція на підтримку українських військових, що протистоять російських окупантам на Сході.

В акції взяли участь десятки людей – ветерани АТО, вимушені переселенці, місцеві мешканці, активісти партій "Європейська Солідарність" та "Демократична Сокира". Вони тримали у руках плакати з написами: "Ні капітуляції!", "Геть руки від армії" та інші.

Учасники акції вимагали від влади дати змогу військовим виконувати свої обов'язки. На їхню думку, поступки Кремлю не призведуть до завершення війни на Сході, оскільки російська влада не дотримується домовленостей.

"Ми пам'ятаємо, до чого призводять очікування честі від загарбника, поступки нападникам, вагання замість рішучої відсічі. Кому, як не нам, нагадувати про дії, наслідками яких може стати окупація? Тож ми нагадуємо - а ви не робіть дурниць!", – йдеться у заяві краматорського осередку "Демократичної Сокири".

Керівник краматорського осередку "Європейської Солідарності" Валерій Власенко під час акції зазначив, що відведення українських військових з лінії фронту, яке відбулося минулого року, призвело до збільшення кількості загиблих серед українських військових, захоплення російськими окупантами нових територій, небезпеки для мирного населення.

"Ми добре знаємо ціну обіцянкам російських найманців та їх хазяїв: від початку доби російсько-окупаційні війська вже двічі порушили режим повного припинення вогню на Донбасі. А хіба раніше не оголошували про остаточне перемир’я? З того часу "прагнення миру" в бойовиків не побільшало", – заявив Власенко.

Минулого тижня Тристороння контактна група щодо врегулювання конфлікту на Сході України домовилася про повне припинення вогню, починаючи з опівночі 27 липня. Вже у перший день російські бойовики тричі порушили перемир'я, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів немає", – йдеться у повідомленні.

Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Поблизу українських позицій за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.

Від початку сьогоднішньої доби, станом на 7 ранку, обстрілів в районі проведення операції Об’єднаних сил не зафіксовано.

Інші статті на цю тему

sho-potribno-znati-23-lyutogo-2022

Корисна інформація на ранок середи

akciya-kramatorsk-ce-ukrayina (5)

Мітинг відбувся у рамках "Марафону Єднання"

sho-potribno-znati-sogodni-vranci

Оперативна інформація на поточний час у Краматорську: карта укриттів, офіційні повідомлення влади тощо

коментарі