Важливо :: Життя громади :: 14 серпня 2020 16:05 , Олена Круглова
proon-1-1

Гранти до 250 тисяч для підприємців Донецької та Луганської областей: за яких умов їх можна отримати

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, уряду Королівства Данія та уряду Японії оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в окремих районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря

З метою системного та сталого розвитку пріоритетних секторів економіки цільових регіонів та створення нових робочих місць, грантова підтримка надаватиметься для реалізації таких бізнес-проєктів:

ЛОТ 1

Для підтримки бізнес-проєктів у підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей, грантова підтримка надаватиметься для діяльності в таких секторах:

1) Виготовлення кераміки і гончарних виробів, посуду, сувенірної продукції тощо; 2) Виробництво текстильної продукції та одягу, виготовлення та ремонт швейних виробів; 3) Підтримка індустрії гостинності (індустрія краси та здоров’я підтримуватись не буде); 4) Виробництво харчових продуктів; 5) Виробництво зернових та олійних культур; 6) Виробництво яловичини та коров'ячого молока; 7) Виробництво м'яса домашньої птиці та яєць.

ЛОТ 2

Для підтримки бізнес-проєктів в окремих районах Запорізької області (Бердянський, Приморський, Приазовський, Оріхівський, Гуляйпільський, Якимівський, Більмацький, Мелітопольський та Токмацький) та в Мангушському, Волноваському і Нікольському районах і місті Маріуполь Донецької області грантова підтримка надаватиметься для діяльності в таких секторах:

1) Виробництво устаткування та інжинірингові послуги; 2) Виробництво текстильної продукції та одягу; 3) Підтримка індустрії гостинності (індустрія краси та здоров’я підтримуватись не буде); 4) Виробництво харчових продуктів; 5) Виробництво зернових та олійних культур; 6) Виробництво яловичини та коров'ячого молока; 7) Виробництво овочів та фруктів.

ЛОТ 3

Для реалізації бізнес-проєктів зі створення нових робочих місць підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей та в окремих районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря (Бердянський, Приморський, Приазовський, Оріхівський, Гуляйпільський, Якимівський, Більмацький, Мелітопольський та Токмацький).

Можна подати лише ОДНУ заявку на один із трьох ЛОТів.

Максимальна сума одного гранту на реалізацію одного бізнес-проєкту становить:

  • за ЛОТами 1, 2: до 210,000 грн. (але не більше 6,500 євро в гривневому еквіваленті за курсом НБУ на дату подачі аплікаційної форми);
  • за ЛОТом 3:
  • до 250,000 грн. за умови створення не менше 4-х нових робочих місць (підприємець та не менше трьох найманих робітників) протягом реалізації̈ бізнес-плану;
  • до 200,000 грн. за умови створення не менше 3-х нових робочих місць (підприємець та не менше двох найманих робітників) протягом реалізації̈ бізнес-плану;
  • до 150,000 грн. зможуть отримати ті, хто створюватиме не менше 2-х нових робочих місць (підприємець та один найманий робітник);
  • до 100,000 грн. буде виділено для підприємців, які створюватимуть 1 нове робоче місце (власне, сам підприємець, якщо він/вона не зареєстровані як підприємці до подання заявки на конкурс).

У конкурсі на отримання гранту будуть підтримані бізнес-проєкти у таких секторах від наступних категорій учасників:

ЛОТ 1 та ЛОТ 2

Бізнес-проєкти в секторах: виробництво устаткування та інжинірингові послуги; - Виробництво текстильної продукції та одягу; підтримка індустрії гостинності; виготовлення кераміки і гончарних виробів, посуду, сувенірної продукції тощо надаватимуться:

  • фізичним особам-підприємцям (тут і надалі – ФОП) та юридичним особам (ТОВ, ФГ, ПП), які зареєстровані та ведуть свою діяльність на відповідних цільових територіях протягом щонайменше одного року станом на дату подання заявки на Конкурс;
  • фізичним особам-підприємцям, зареєстровані менше одного року або ще не є зареєстрованими на момент подачі заявки (але на момент підписання контракту мають бути зареєстрованим як ФОП) та які є повнолітніми, дієздатними і правоздатними громадянами України та постійно проживають на відповідних цільових територіях.

*УВАГА! Частка фінансування бізнес-проєктів, що зареєстровані менше одного року або ще не є зареєстрованими на момент подачі заявки, становитиме не більше 25% від загального бюджету Конкурсу за ЛОТами 1 та 2.

Бізнес-проєкти в секторах: виробництво зернових та олійних культур; виробництво яловичини та коров’ячого молока; виробництво овочів та фруктів; виробництво м'яса домашньої птиці та яєць надаватиметься:

  • фізичним особам (на момент підписання контракту мають бути зареєстрованими як ФОП), які є повнолітніми, дієздатними і правоздатними громадянами України та постійно проживають на відповідних цільових територіях;
  • товариствам з обмеженою відповідальністю (ТОВ), зареєстрованим на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях;
  • фермерським господарствам (ФГ), зареєстрованим на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях;
  • приватним підприємствам (ПП), зареєстрованим на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях.

ЛОТ 3

  • Фізичним особам (на момент підписання контракту мають бути зареєстрованими як ФОП або юридична особа (ТОВ/ФГ/ПП), які є повнолітніми, дієздатними і правоздатними громадянами України та постійно проживають на відповідних цільових територіях;
  • Товариствам з обмеженою відповідальністю (ТОВ), зареєстровані на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях;
  • Фермерським господарствам (ФГ), зареєстровані на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях;
  • Приватним підприємствам (ПП), зареєстровані на момент подачі заявки на відповідних цільових територіях.

НЕ можуть претендувати на отримання гранту: 1) одночасно особи, які перебувають між собою у родинних зв’язках. У такому разі грант може бути надано лише одному члену родини; 2) особи та їх родичі, які отримували фінансування на започаткування, відновлення чи розвиток бізнесу від Програми ООН із відновлення та розбудови миру чи інших проєктів міжнародної технічної допомоги впродовж останніх 12 місяців.

Для участі в конкурсі бажаючі повинні заповнити заявку ЛИШЕ українською мовою і з необхідними додатками подати її ВИКЛЮЧНО через онлайн систему прийому заявок за посиланням www.grant.ccc-tck.org.ua.

Кінцевий термін подання заявок: до 23.59 (за київським часом) 6 вересня 2020 року. Неповні заявки, та заявки, що надійшли пізніше встановленого терміну, будуть автоматично відхилені.

Адміністративну та організаційну підтримку грантового конкурсу забезпечує Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» – www.ccc-tck.org.ua.

Для отримання додаткової інформації щодо умов конкурсу та процедури подачі заявок запрошуємо звертатися до Творчого центру ТЦК електронною поштою info@ccc.kiev.ua, або за телефоном 0 (800) 406 411 з 10.00 до 18.00 у робочі дні.

Детальна інформація про конкурс та його вимоги, рекомендації з підготовки бізнес-планів та інструкція з подачі онлайн заявки розміщені в Посібнику з підготовки та подання заявок на участь у конкурсі грантів на сайті ТЦК www.ccc-tck.org.ua, на окремому сайті грантової програми www.ccc.kiev.ua (у розділі «Конкурс 4») та на сторінці в соціальній мережі Facebook www.facebook.com/ccc.creative.centre.

Планується проведення онлайн презентацій конкурсу з 11 по 31 серпня та 1 по 4 вересня 2020 року на платформі конференції Zoom. Детальнішу інформацію про презентації можна знайти на вище зазначених ресурсах.

Інші статті на цю тему

коментарі