Важливо :: Життя громади :: 19 серпня 2020 11:29 , Олена Круглова
vagitnist-1

У пологовому Слов’янська не приймають породіль через карантин

Слов’янський пологовий будинок шостий день на карантині, бо у співробітника діагностували COVID-19

Жінок наразі перенаправляють до Обласного перинатального центру Краматорська. Про це розповіла телеканалу Суспільне Донбас заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я Марина Порохняк, співробітник у якого виявили коронавірус відправлений на самоізоляцію.

"На даний момент стан стабільний. Він спостерігається у сімейного лікаря. З самого початку було окреслено коло контактних, по робочих контактах і контактних пацієнтів, які перебували на лікуванні. Всі ці списки були передані в санстанцію", - каже Порохняк.

За словами Марини Порохняк, жінок, які перебували у пологовому будинку на стаціонарному лікуванні направляють до Краматорська або по домівках.

"Хто може бути за своїм станом виписаний, той виписується під нагляд сімейного лікаря. Одна дитина з матусею перенаправляється до Краматорська. Друга жінка з дитинкою виписується на амбулаторне спостереження", - розповіла заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я.

Медична директорка Світлана Хомченко розповіла, що з минулого тижня у Обласному пренатальному центрі на стаціонар прийняли вісім жінок зі Слов’янська. Їх привозять швидкою, або пацієнти приїздять самостійно.

Загалом у пренатальному центрі Краматорська приймають жінок з усієї області. Для породіль тут передбачені 70 місць. Наразі за словами Світлани Хомченко, у відділенні патології вагітних знаходяться 24 жінки, 14 з яких з інших міст Донеччини.

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі