Важливо :: Життя громади :: 15 вересня 2020 15:26 , Олена Круглова
anna-rishhenko-1

Учениця Краматорської української гімназії здобула I місце у ХХ Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика

Міністерство освіти оприлюднило результати фінального етапу конкурсу

10 вересня наказом Міністрества освіти і науки України, що опублікований на сайті Міносвіти, переможцями ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика визначено 27 учнів та 9 студентів зі всієї України.

Серед конкурсантів, що посіли I місце, названо ім'я учениці 8 класу Краматорської української гімназії Анни Рищенко (вчитель - Савчук Ірина Григорівна).

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться на виконання Указів Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», від 28 листопада 2007 року № 1155 «Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334.

Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

Конкурс проводиться щорічно з 9 листопада до 20 травня. Цьогоріч підсумковий етап конкурсу відбувся 29 лютого. Але через епідеміологічну ситуацію щодо COVID-19 журі змогло перевірити роботи кокнкурсантів тільки наприкінці серпня.

Переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, які продовжують подальшу освіту в закладах освіти України, призначаються щомісячні іменні стипендії Президента України на календарний рік, починаючи з 1 вересня поточного року.

Інші статті на цю тему

коментарі