Важливо :: Життя громади :: 25 вересня 2020 09:46 , Олена Круглова
epidemiceskie-zony-1

Краматорськ віднесли до "жовтої" зони: що це означає

Донецька область з наступного тижня частково потрапляє до "жовтої" та "помаранчевої" епідемічних зон і вводить додаткові карантинні обмеження

Вчора, 24 вересня, відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

З 00 годин 00 хвилин 28 вересня (понеділок) почне діяти нове епідемічне зонування.

Згідно нового розподілу, до "жовтої" зони потрапляють Краматорськ та ще декілька населенних пунктів Донецької області: Бахмут, Мирноград, Маріуполь та Слов’янськ, Великоновосілківський, Покровський та Слов’янський райони. А Вугледар потрапляє до "помаранчевої".

В "жовтій" зоні до вже існуючих додаються додаткові обмеженняться. Нагадаємо, що залишаються в дії такі карантинні вимоги: носіння маски та дотримання соціальної дистанції в громадських місцях та транспорті; проведення масових заходів з обмеженням не більше однієї людини на 5 квадратних метрів; заповненість кінотеатрів на 50%, а транспорту - за кількістю сидячих місць.

До них додається заборона відвідувань закладів соцзахисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають послуги кризово.

У "помаранчевій" зоні до попередніх обмежень додється заборона на: діяльність закладів розміщення (гостелів, туристичних баз тощо), окрім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планові госпіталізації в лікарнях; роботу спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури; прийом нових змін в дитячі табори; перебування більше 100 людей та більше 1 людини на 20 квадратних метрів під час масових заходів.

Інші статті на цю тему

bolezn-koronavirus

З початку року у місті жодна людина не померла від коронавірусу

koronavirus

Місцеві медики наголошують на своєчасній вакцинації та ревакцинації

yakovenko1

Пік захворюваності очікується під Новий рік

коментарі